Mediation bij burenruzie

Je buren kies je over het algemeen niet uit. Met de één heb je meer contact dan met de ander, afhankelijk van de behoeften en dat wat je deelt of niet. In de meeste gevallen leven buren tot wederzijdse tevredenheid naast elkaar.

Burenruzie

Dat het ook anders kan, zien we langskomen in De Rijdende rechter. Altijd leuk om naar te kijken, het overkomt altijd een ander. Totdat je zelf een akkefietje met je buren hebt. Dan is het niet grappig meer, zeker niet als je er samen niet uit komt. Als je naar buiten gaat als je ziet dat de buren naar binnen zijn gegaan. Als je geen pakketje voor elkaar wilt aannemen omdat je absoluut niks met elkaar te maken wilt hebben. De ergernissen lopen steeds verder op, je woonplezier wordt er door vergald en de andere buren vragen wat er toch aan de hand is.

Zet de eerste stap

In een dergelijke situatie is het lastig om een stap te zetten. Je vind eigenlijk dat de ander dat maar moet doen. Voor je het weet, ben je een paar jaar verder, en is er niks veranderd. Of het is in de loop van de tijd steeds erger geworden. Zou je het een stuk prettiger vinden als jullie weer op een leuke manier met elkaar om kunnen gaan? Als je gewoon de buren kunt vragen om in de vakantie voor je planten te zorgen? Zet dan de eerste stap, bijvoorbeeld naar de mediator.

In gesprek

Als mediator kan ik jullie helpen wél het gesprek te voeren. Om ruimte te scheppen, naar elkaar te luisteren en inzicht te krijgen in elkaars werkelijkheden. Van daaruit kunnen jullie bouwen aan een situatie waarin respect en begrip de basis zijn om afspraken te maken. Afspraken over hoe je samen verder gaat of afspraken over hoe je samen iets af kunt ronden. Met zelfvertrouwen en vanuit een positieve houding.

Neem contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek!