Over mediation

Je voelt je gespannen over een relatie of een situatie? Dat kan veel invloed hebben op je (dagelijkse) leven en functioneren. Het houdt je bezig, je slaapt slecht, bent chagrijnig, verdrietig en denkt dat het niet meer goed komt. Gesprekken met elkaar verlopen niet prettig meer, of jullie praten helemaal niet meer met elkaar. Jullie zien en beleven de dingen heel verschillend en komen niet echt dichter bij elkaar. Sterker nog, je raakt steeds verder van elkaar verwijderd. Het heeft effect op de mensen in je omgeving, je kinderen, je vrienden, je werk.

Wil je zoeken naar een uitweg? Kunnen praten en gehoord worden? Dan kan mediation jullie helpen.

Als mediator kan ik jullie helpen wél het gesprek te voeren. Om ruimte te scheppen, naar elkaar te luisteren en inzicht te krijgen in elkaars werkelijkheden. Van daaruit kunnen jullie bouwen aan een situatie waarin respect en begrip de basis zijn om afspraken te maken. Afspraken over hoe je samen verder gaat, of afspraken over hoe je samen iets af kunt ronden. Met zelfvertrouwen en vanuit een positieve houding.

Hoe gaat dat in z’n werk?

We beginnen met een intakegesprek met ieder apart. Dan wordt duidelijk wat er speelt, wat de impact daar van is en ontdekken we ook of er een ‘klik’ is tussen ons.

Als die klik er is, gaan we verder met de mediation. Jullie gaan met elkaar in gesprek onder begeleiding van de mediator. De mediation omvat meestal zo’n drie of vier gesprekken.

Wanneer mediation?

Mediation kun je inzetten als je:

  • De relatie met de andere partij wilt behouden, bijvoorbeeld als je samen ouders bent, als je familie bent, of buren, of als je wilt blijven samenwerken.
  • De relatie wilt beëindigen en dit goed wilt afronden.
  • Bereid bent met elkaar te praten en samen te kijken naar mogelijkheden.

De voordelen van mediation:

  • Je kijkt samen naar mogelijkheden. Deze zullen beter bij je passen dan een oplossing die door de rechter wordt opgelegd.
  • Het proces verloopt sneller dan een juridische procedure, en is vaak goedkoper.

Neem contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek!